SEO Uyumlu İçerik Oluşturma
Web sitesine sahip olan ister bir birey olun isterseniz de bir firmaya sahip olun SEO uyumlu içerik yani kullanıcı dostu bir içerik oluşturmadan iyi bir noktaya varamazsınız. Arama motorunda ilk sayfada veya ilk sırada yer almanın en önemli birinci unsuru içerik oluşturmaktan geçiyor.
İyi bir içerik üreterek üst sıralarda yer almanız daha da kolay olacaktır. Hiç kimse sitesinin alt sayfalarda yer almasını elbette istemez. Özgün ve iyi bir dille anlatılmış olan içerik, hem kaliteli hem de okunabilirliği yüksek bir metindir. Elbette sadece üst sıralara çıkmak için içerik oluşturulmamalı.
Kullanıcılara hitap eden ve müşterileri yanıltmadan bilgilendirme veren içerikler üretilmelidir. Zaten arama motoru odaklı değil de kullanıcı odaklı içerik üretimine başladığınız zaman üst sayfalarda kendinize yer bulacaksınız.
SEO uyumlu içerik oluşturma konusunda bir diğer önemli konu da sabırlı ve istikrarlı olmaktır. Arama motorlarında yer almak kısa vaadeli değildir. Uzun vaadeli olduğundan, geri dönüş uzun sürebilir.
Burada sabırlı olmak şart. İstikrarlı olmak için de günlük, haftalık veya aylık gireceğiniz içerik sayısı belli olmalıdır. Bu sayıya sadık olarak düzenli girilmesi, siteyi her zaman güncel tutacaktır. Bu sayede üst sıraların kapılarını aralamış olursunuz.
İçindekiler
SEO Uyumlu İçerik Neleri Kapsıyor?
Şimdi sıralayacağımız maddeler SEO uyumlu içerik oluşturma da doğru etki ediyor.
- İçerikte Görsel Kullanım
- Sosyal Medya Paylaşımı
- Anahtar Kelime Optimizasyonu
- İçeriklere Bağlantı Verme
- Vurucu ve Dikkat Çekici Başlık Seçme
Anahtar Kelime Belirleme
İçerik yazma ve oluşturma konusunda keyword büyük öneme sahip. Arama motorunda bir ürün veya verdiğiniz hizmet ile öne çıkmanızı anahtar kelime sağlamaktadır. Mesela bir yönetici koltuğu ile ilgili içerik oluşturdunuz. Burada en çok aranan kelime muhtemelen yönetici koltuğu olacaktır. Bunu anahtar kelime kabul ederek, içerik oluşturulmalıdır. Ek olarak yan anahtar kelimelerde belirlemek öne çıkmanızı sağlayacaktır. Rekabeti düşük kelime seçimleri de gene site üst sıralara taşıyacaktır. Bir içerikte anahtar kelime en fazla yüzde 3 geçmelidir. 300 kelime de en fazla 9, 500 kelimelik bir içerikte ise 15 adet anahtar kelime geçmelidir.
İçerikte Görsel Kullanımı
İçerik oluşturulurken görsel eklentisi de artı bir avantaj katmaktadır. Aynı zamanda içeriği de güzelleştirmektedir. Görsel araştırması yapılırken konuyla birebir örtüşecek olması gerekir. Konudan uzak ve alakasız görseller, arama motoru gözünde hiçbir değeri yoktur. Görsellerin içerisine; başlık ve açıklamak ekleyerek, arama motorlarının görsel sekmesinde de yer edinebilmek mümkündür.
Sosyal Medya Paylaşımı
Oluşturulan içeriklerin sadece internet sitesinde kalmayıp, sosyal medya uygulamalarında da paylaşıması gerekir. Sosyal medya hesaplarından paylaşım yapılarak ana siteye link verilebilir ve bu sayede site trafiği sağlanmış olur. Bu alanda başarılı olabilmeniz için tabi ki sosyal medya kanallarınızda belirli bir takipçi kazanmanız gerekmektedir. Takipçileriniz ile samimi bir dil ile buluşun.
Anahtar Kelime Optimizasyonu
Yapılan içeriklerin içerisinde geçecek olan anahtar kelimelerini belirleme ve eşit şekilde dağıtma işlemidir. Anahtar kelimeyi bir yere sıkıştırmaktan ziyade içeriğin her yerine dağıtmak gerekir. Bu süreci iyi bir şekilde optimize ederek yürütmek önemlidir. Tabi burada yazım yaparken anahtar kelimelerinizi çok fazla geçirmemeniz önemli. Akıcı bir cümle olmasına, anlaşırlığını zorlaştırmasına engel olmamalı.
İçeriklere Bağlantı Verme
İç link olayı olarak da bilinen içeriklere bağlantı verme yöntemi, site içinde farklı sayfaları önerme işlemidir. Oluşturulan içerik de sitenin başka içeriğinden bahsedilen kelime var ise, buna link verilir. Örnek vermek gerekirse, bir online eğitimden bahseden içeriğiniz mevcut. İçerik içinde sertifika konusuna da değindiniz. Sertifika ile ilgili başka bir içeriğe de sahisiniz. Burada sertifika kelimesine link vererek iç link olayı gerçekleştirmiş olursunuz.
Vurucu ve Dikkat Çekici Başlık Seçme
Kullanıcıların veya müşterilerin dikkatini çekecek ve aradığı konuyu, ürünü ya da hizmeti bulabilecek bir başlık seçilmelidir. Başlıkta konuyla alakalı anahtar kelimenin de kullanılması gerekir.