fbpx
Yeni

10 Adımda E-Ticaret Nasıl Yapılır (2024 Güncel Rehber)

E-Ticaret Nasıl yapılır sorusuna cevap aradığınızı düşünerek sizler için bu rehberi oluşturdum. Bu rehber adım adım E Ticaret yapmanız için size yardımcı olacaktır.

10 Adımda E Ticaret Nasıl Yapılır hadi gelin birlikte bakalım.

E-Ticaret Nasıl Yapılır? E-Ticaret Nedir?

Aşağıdaki bağlantıdan veya sağ bileşenlerden E-Ticaret nasıl yapılır konusunu benim sesimden dinleyebilirsiniz.

E-Ticaret Nedir?

Başlamadan söyleyeyim, E-Ticaret’in tam olarak ne olduğunu biliyorsanız bu başlığı geçebilirsiniz.

E-Ticaret Nedir sorusunun cevabına gelecek olursam: E-Ticaret internetteki dijital dükkanınızdır. Alıcılar ve satıcılar arasındaki iletişimin dijital ortamdaki tüm evrelerini E-Ticaret olarak adlandırabiliriz.

Fiziksel bir mağazada nasıl ki reyon, ürün, kasiyer, fiyat etiketi varsa E Ticaret web sitenizde bu görevlerin tamamını görür.

E-Ticaret Nasıl Yapılır?

E Ticaret Nasıl Yapılır sorusu çok kez bana soruluyor. O yüzden adım adım en basit ve etkili bir şekilde yapabileceğinizi anlatacağım.

E-Ticaret Nasıl Yapılır

Bahsedeceğim adımlardan bir tanesini atlamak veya yapmamak ilerleyen dönemlerde markanız için problemlere sebebiyet verebilir.

Bir fiziksel iş yeri açmak ve tanınmak ne kadar zor ise, E Ticarette de bu süreçler bir o kadar zordur. Ancak dijitalde insanlara erişebilmek normal bir fiziksel iş yerinden daha kolay ve mümkündür.

Bir uyarı yapmak istiyorum: E Ticarete girmeden önce bir mağaza, dükkan, işyeri açıyormuş gibi düşünmeniz ve finansal bütçenizi ayarlamanız daha sağlıklı olacaktır. Bir E Ticaret sitesi açmak çok kolay! Fakat reklam, grafik, altyapı, kargo… gibi detaylar işin içine girdiğinde bütçe planlamanız burada devreye girecektir.

Şimdi vakit kaybetmeden E Ticaret nasıl yapılır adım adım işleyelim!

İş Modelinizi Belirleyin ve Ürün Kategorinizi Belirleyin

Bu başlıkta iş modelimizi belirleyip, ürün/kategori seçimini yapacağız. İlk olarak iş modeli hakkında konuşalım.

E-Ticaret Kategorinizi ve İş Modelinizi Belirleyin

İş Modeli Seçimi

E-Ticaret’in birbirinden farklı türleri var. Türlerden kastımı aşağıda türleri ve örneklerini gösterince daha iyi anlayacaksınız.

  • B2B (İşletmeden İşletmeye): Genelde toptancıların kullandığı bir türdür. Bir tedarikçi var ve bu tedarikçi toptan olarak diğer işletmelere veriyor gibi düşünün.
  • B2C (İşletmeden Müşteriye): Bir işletmenin direkt olarak müşterilere satış gerçekleştirdiği türdür. Şu anda bu konuyu işliyoruz :).
  • C2C (Tüketiciden Tüketiciye): Sahibinden.com buna en büyük örnek! Tüketici, tüketiciye satış yaptığı türdür.

Bunlar en yaygın olan 3 E Ticaret türü. Şu anda işlediğimiz konuda tam olarak “B2C”. İş modelimizi seçtik değil mi? Öyleyse devam!

Yapay zeka kullanarak 0’dan bir E-Ticaret girişimi yapmak istiyorsanız (reklamcılık dahil) hemen bu içeriğimi ziyaret edin! > kamilkeles.com/yapay-zeka-e-ticaret-yapmak/

Ürün Kategorisi Seçimi

Eğer mevcutta bir ürün kategoriniz/ürününüz yoksa diğer adımlara geçmeden önce bunu belirlememiz gerekiyor. Mevcut bir ürün kategoriniz/ürününüz varsa bu başlığı geçebilirsiniz.

Ürün kategorisini belirlerken 5H adını verdiğim “hangi sorularını” yanıtlayarak başlayabilirsiniz :):

  • Hangi ürünler popüler ve trend?
  • Hangi fiyat aralığındaki ürünler satılıyor?
  • Hangi ürünlerin kar marjı daha yüksek?
  • Hangi ürünlerin stokları daha hızlı bir şekilde tükeniyor?
  • Hangi alanlarda, sektörlerde büyüme var?

5H sorularını cevaplayın. Bu soruları cevaplarını verebilmek için: TikTok, Instagram, Facebook, Reddit, Discord Sunucularını kullanabilirsiniz.

Uygulamalarda aşağıya kaydırırken aslında karşınıza o kadar çok fikir ve ürün kategorisi çıkıyor ki çok şaşıracaksınız!

Etkili Bir Trick!: Sosyal medya kanallarında gezinirken kendinizi İngilizce/Yurt Dışı algoritmasına sokabilirseniz daha yaratıcı ve Türkiye’de olmayan ürünleri bulabilirsiniz!

Tavsiyem: Keyif almadığınız veya kullanmadığınız ürünü pazarlamayın mutlaka satacağınız ürünün tüketimini sağlamış olun. O zaman daha güzel sonuçlar ile karşılaşacaksınızdır.

Ürün kategori seçimi biraz ucu açık bir şey. Bu yüzden yorum kısmında aklınıza takılanları sorun, beni darlayın! 🙂 Aynı gün cevaplayıp size bu konuda ciddi anlamda yardımcı olacağımdan şüpheniz olmasın.

Marka İsmini Bulun

Bu bölüm bizim için çok önemli!

Marka isminizi bulurken anlamlı olmasına değil anlam yüklenebilmesine bakmanızı öneririm. Mesela Adidas ve Nike gibi markaları düşünün. Bunların bir anlamı var mı? Yok :). O yüzden çok bir anlam olmasına odaklanmayın.

E-Ticaret Markanızı Bulun

Aşağıda size marka isminizi bulma sürecinde size yardımcı olacak maddeleri bıraktım. Hemen bir inceleyin ardından tekrar içeriğin devamında buluşalım:

  • Kategorinizi ve sizin ruhunuzu yansıtacak bir isim olmalı.
  • Kolay telaffuz edilmeli ve yazılabilmeli.
  • Akılda kalıcı olmalı.
  • Anlamının veya sizin yüklediğiniz anlam doğru olmalı.
  • Toplumsal açıdan kötü çağrımların olmamalı. (Örnek: Veba)

Bu maddeleri dikkate alarak kendinize çeşitler çıkarabilir ve aralarında eleme yapabilirsiniz.

Marka ismine ayrı bir parantez açmak isteyenleri Marka İsmi Bulmak içeriğime bekliyorum.

Marka isminizi buldunuz mu? O zaman mutlaka aşağıdaki şartları karşıladığını kontrol edin!

Bulduğunuz marka isminin alan adı/domaini boş mu kontrol etmelisiniz. Kontrol etmek için domainr.com adresini kullanabilirsiniz. Bunu bir sonra ki adımda daha detaylı gösteriyor olacağım.

Alan adı, bir internet sitesinin adresini tanımlayan ve kullanıcıların o siteye giriş yapmasını sağlayan metindir. Alan adları genellikle “.com”, “.org”, “.net” gibi uzantılar ile biter ve kullanıcılar tarafından özel olarak satın alınabilir veya kaydedilebilir. Yıllık olarak alınır ve yenilenir.
  • turkpatent.gov.tr adresinden bulduğunuz isimin marka patentinin boş olup olmadığını kontrol edin.

Alan Adlarınızı ve Kullanıcı Adlarınızı Alın

Eğer biz bir marka oluşturuyorsak öncelikli olarak alan adı bize ait olacaktır. Daha sonra sosyal medya hesaplarımızı oluşturup, kullanıcı adlarını almalıyız.

E-Ticaret Alan Adı ve Kullanıcı Adı

Alan adımızı almak için, alan adı satan firmalara yönelmemiz gerekiyor. GoDaddy, Name Cheap gibi firmalar üzerinden kendinize bir hesap oluşturabilir ve alan adınızı alabilirsiniz.

Alan adı alırken mutlaka tüm uzantıları almanızı tavsiye ediyorum. Öncelikli uzantılarınızda ayrıca şunlar olsun: .com, .com.tr, .org, .net.

Alan adınızı aldıysanız şimdiden hayırlı olsun! Sıra mutlaka popüler sosyal medya kanallarından hesaplarınızı oluşturmakta.

  1. Instagram
  2. Facebook (Sayfa Olarak Profil Değil)
  3. Twitter
  4. TikTok
  5. LinkedIn
  6. Pinterest

Kullanıcı adınızı alırken mutlaka şuna dikkat edin! Danışmanlığını verdiğimiz Veramuu markası kullanıcı adlarının hepsini aynı olacak şekilde kurduk. Hemen inceleyin:

  • Alan Adı: veramuu.com
  • Instragram: instagram.com/veramuucom
  • Facebook Sayfası: facebook.com/veramuucom

Logo ve Kurumsal Kimliğinizi Oluşturun

Logo ve kurumsal kimlik markanın yüzüdür. Sizde kurumsal kimliğinizi ve logonuzu oluştururken titizlikte hareket etmeli ve rakiplerinizin yapılarını incelemenizi tavsiye ederim.

E-Ticaret Logo ve Kurumsal Kimlik

Giyim sektöründe bir E Ticaret sitesi olduğunuzu varsayarak şöyle bir örnek vermek istiyorum:

En büyük rakip olarak Zara var değil mi? O halde onun tipografik yapısına bir alışkanlık söz konusudur. Logosunu inceleyince ne demek istediğimi anlayacaksınız.

Taklit edin demiyorum. Ancak alışkanlıkları belirleyen markaları takip etmek size daha doğru sonuç verecektir.

Logo ve kurumsal kimlik adımlarında bir grafik tasarım uzmanından destek alabilirsiniz.

Bu adıma kadar yaptığımız araştırmaları ve markamızın ruhunu ona doğru bir şekilde anlatmalıyız. Yani doğru brief vererek bir iş talep etmeliyiz.

Eğer bir grafik tasarım uzmanına ayıracak yeterli bütçemiz yok ve kendimiz yapmak istiyorsak Canva, Photoshop, Illustrator araçlarını kullanabilirsiniz. Tasarım yaparken aşağıdaki maddeleri göz önünde bulundurmanız yararınıza olacaktır:

  • Renk seçimleriniz uyumlu olmalıdır, bu renkler markayı temsil edecektir (Renk sahiplenmek diyoruz buna).
  • Logo tasarımında renk sayısı üçü geçmemesi daha iyi bir sonuç verecektir.
  • Logoda marka ismi okunaklı olmalıdır. + logoda slogan kullanmamanız öneririm olabildiğince sade olmalıdır.

Şirketinizi Kurun

Buraya kadar neredeyse her şey şiir gibi işledi! Artık neredeyse tamam gibi. Şirketimizi kurarak artık yavaş yavaş E Ticaret Nasıl Yapılır sürecini sonlandıracağız.

E-Ticaret İçin Şirket Kurun

İlk olarak şirket türümüzü belirlememiz lazım (Limited, Şahıs vb.). E-Ticaret Nasıl Yapılır diye soru sorup şirket kuranlar genelde şu türleri kuruyor: Şahıs Şirketi.

Hangi şirket türünü seçtiğiniz: şirketin yapısı, sorumlulukları ve vergilendirme şekli gibi konuları değiştiriyor. O yüzden bir muhasebeciden destek alabilirsiniz.

Benim tavsiyem şu olur. İşimiz dijital değil mi? Dijital olarak var olan muhasebe şirketleri de var 🙂 Üstelik şirketinizi sizin yerinize online bir şekilde açabiliyor. Mukellef.co firmasını incelemenizi tavsiye ederim. Burada tüm süreçleri yönetebilirsiniz.

Şirketleşirken Ticari Ünvanınızı marka adınızla aynı yapmayı unutmayın :).

E-Ticaret Altyapısı Seçin

Bu adımların en önemli noktasına geldik. E-Ticaret Alt Yapısı bir nevi tutacağınız dükkan olarak görebilirsiniz. Haliyle tutacağınız dükkanın iç özellikleri çok önem arz ediyor.

E-Ticaret Altyapısı Seçin

E-Ticaret Altyapıları, internet sitenizden satış yapabilmeniz için gerekli ortamı sağlar. Altyapıların birbirinden farklı avantajları ve dezavantajları bulunmaktadır. Şimdi daha detaylı inceleyelim!

Sizlere ücretli ve ücretsiz olarak listeleme yapacağım. Başlık altlarındaki açıklamalara göre ilerlemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Popüler Ücretsiz E-Ticaret Alt Yapıları

Ücretsiz E-Ticaret altyapılarını sadece hosting alarak kullanabilirsiniz. Fakat bazı noktalarda teknik bilgi gerekecektir. Buda bir yazılımcıyla çalışmanıza sebep verebilir. Yinede E Ticaretle uğraşan kişiler ücretsiz  yapılarıda seçebiliyor.

İşte popüler ücretsiz altyapılar:

  • WooCommerce
  • WordPress
  • OpenCart

Popüler Ücretli E-Ticaret Alt Yapıları

Sizlere E-Ticaret ile uğraşan kişilerin sıkça tercih ettiği ücretli ve aynı zamanda popüler olan alt yapıları listeledim.

Burada seçim yaparken şunlara dikkat etmenizi tavsiye ediyorum: Hız, Güvenlik, Entegrasyonlar, Müşteri Memnuniyeti, Fiyat… Bu kriterlerde bir paket yazılımı seçerseniz sonrası için maddi olarak sizleri zorlamayacaktır.

  • Ticimax
  • Faprika
  • Eltiya
  • İdeaSoft
  • İkas
  • T-Soft

Kargo Şirketi ile Anlaşın

Kitlenize ürününüzü sağlam bir şekilde ulaştırmanız çok önemli! Bir çok marka bu konuda çok fazla şikayet alabiliyor. Bu nedenle burada seçeceğimiz kargo şirketi seçerken bunları göz önünde bulundurmanız gerekiyor.

E-Ticaret Kargo Şirketi ile Anlaşın

Kargo şirketi seçerken yine rakiplerinizi ve pazarınızı iyi analiz etmelisiniz. Ek olarak kargo şirketlerinin şikayet oranlarına son dönemde bakmanız etkili olacaktır.

Sizler için en çok tercih edilen kargo şirketlerini liste olarak veriyorum:

  • Yurtiçi Kargo
  • PTT Kargo
  • UPS Kargo
  • Aras Kargo
  • MNG Kargo
  • Sürat Kargo

Deponuza veya ürünlerin kargoya verileceği alana yakın kargo şubelerini arayarak teklif almalısınız. Almış olduğunuz teklifleri değerlendirmeye alın ve anlaşın. Sadece fiyata bakmayın mutlaka hizmet kalitesinide değerlendirin.

Örnek Bir Senaryo

– x kargo 30 TL + Müşteri Memnuniyet Oranı: %40

– y kargo 35 TL + Müşteri Memnuniyet Oranı: %70

Tercihiniz mutlaka doğru hizmetten yana olmalı. Bu adım sizi tercih eden müşterilerinizin ilk deneyimi olacak onlara doğru bir deneme süreci yaşatmalısınız.

Sanal Pos Firması ile Anlaşın

Kargo firmasında olduğu gibi seçmiş olduğunuz E-Ticaret Alt yapısı ile entegre olan bir sanal POS firması seçmelisiniz.

Sanal POS: E-Ticaret sitelerinde kredi kartı ve banka kartı aracılığı ile ödeme yapmak için tercih edilen firmadır. 

Sana POS entegrasyonunuz olmadan siteniz üzerinden kredi kartı veya banka kartı ile ödeme alamazsınız. Sanal POS seçimi için çalışmış olduğunuz bankayı seçebilirsiniz.

Ama tüm bankalar ile anlaşmalı Sanal POS firmalarını tercih etmenizi tavsiye ederim.

Türkiye’de En Çok Kullanılan Sanal POS Firmaları

Aşağıdaki listede sizler için en çok tercih edilen sanal POS firmalarını listeledim. Aralarında karşılaştırma yaparak ve teklif alarak seçim yapabilirsiniz.

  • iPara
  • İyzico
  • Moka
  • Ödeal
  • Param
  • Paratika
  • PayBull
  • Payu
  • Paynet
  • PayTR
  • Paytrek
  • Shopier

E-Ticaret alt yapınız ile entegre olan bir firma ile anlaşabilirsiniz. Her firmayı arayarak komisyon oranlarını ve geri ödeme şartlarını öğrenmelisiniz.

Bu anlaşmanız ile birlikte alt yapınızda kredi kartı ve banka kartı ile ödeme alabilirsiniz. Ve mutlaka havale ilede ödeme almaya özen gösterin!

E-Ticaret Sitenizi Tasarlayın

Web sitenize gelen kullanıcıları doğru yönlendirmek ve onlarda “güven”, “marka” algısı oluşturmak çok önemlidir. Bu nedenle aşağıda vereceğim adımlara dikkat ederek sitenizi tasarlamanız sizi 1 adım öne taşıyacaktır.

E-Ticaret Tasarım

Her bir madde için, o kategorinin zirve markasını incelemenizi tavsiye ederim.

  • Menü (Kategori Ağacı Doğru Yapılandırılmalı)
  • Ana Sayfa Tasarımı: Sade ve Anlaşılır Olun.
    • Kurumsal Kimliğinizi Yansıtın
    • Renk Kullanımlarına Dikkat Edin (Sepete Ekle Butonu Kırmızı Olamaz Gibi.)
    • İlk Karşılama Alanı: Mesaj, Fırsat veya Popüler Kategoriyi Göstermeli
  • İletişim Bilgileri En Altta Mutlaka Gösterin
  • Tasarlarken Öncelikli Mobili Düşünün

E-Ticaret’te Ürün Çekimleri

Bu madde çok ama çok önemlidir: E-Ticaret’te Fotoğraf Satar!

Ürün çekimlerinize özen gösterin ve kategorinizin en iyisi olmaya çalışın. Ürün çekimlerinizde +1 fark yaratabiliyorsanız bunun geri dönüşünü mutlaka alırsınız.

Sadece Fotoğraf ile değil Video olarak da sunabilirsiniz.

Ürün çekimleriniz kötü ise ana sayfa tasarımlarıda çok efektif olmayacaktır. O nedenle çekim konusunda profesyonel birisinden destek veya eğitim almanızı öneririm.

Dijital Pazarlamaya Başlayın

Evet, bir marka oluşturduk veya şubemizi dijitalde açtık. E-Ticaret Nasıl Yapılır sorusunun cevabını vermeye başladık. Ancak eşimiz, dostumuz veya mevcut müşterimiz harici kimse bizi bilmeyecek. Bu nedenle onların karşısına sizin çıkmanız ve kendinizi göstermeniz gerekecek.

E-Ticaret Dijital Pazarlama

Dijital’de bunu reklam olarak düşünebilirsiniz. Evet reklam ama sadece reklam değil, bir çok pazarlama taktiği ve stratejisi bulunuyor.

İşte bunlardan bazıları:

  • Sosyal Medya Reklamcılığı (Örnek: Instagram Reklamları)
  • Arama Motoru Reklamcılığı (Örnek: Google Reklamları) > Google Ads Nedir? İçeriğimede Bakabilirsiniz.
  • SEO (Örnek: Google Aramalarında Üst Sırada Çıkanlar) > SEO Nedir? İçeriğimede bakabilirsiniz.
  • E-Posta Pazarlaması (Örnek: E-Posta Hesabımıza Gelen Mailler) > E-Posta Pazarlaması Nedir? İçeriğimede bakabilirsiniz.
  • İçerik Pazarlaması (Örnek: Bu İçerik Gibi.)
  • Sosyal Medya Yönetimi (Örnek: Bir Reels İçeriğinin Keşfete Düşmesi),
  • SMS Pazarlaması (Örnek: Telefonlarımıza Gelen İndirim SMS’leri)
  • Inluencer Marketing (Örnek: Bir Fenomenin Bizi Sosyal Medyada Ücret Karşılığı Paylaşması)
  • Viral Pazarlama (Örnek: Twitter’da Gündem Yaratmak) Viral Pazarlama Nedir? İçeriğimede bakabilirsiniz.

Markanızı büyütebileceğiniz bir çok strateji ve model var. Hedef kitleniz bu kanallar ile yakalanabilir ancak hepsi ile sahada olmak tabi ki maliyetide artırır.

Şu an E-Ticaret markaların en çok tercih ettiği kanallar (E-Ticaret nasıl yapılır diyenlerin en çok kullandıkları):

  • Sosyal Medya Reklamcılığı
  • Arama Motoru Reklamcılığı
  • SEO
  • Sosyal Medya Yönetimi

Bunları yapmadan önce sitenize giren kullanıcı analiz etmek ve daha sonrasında yeniden reklam göstermek için aşağıda bulunan entegrasyonları mutlaka yapmalısınız.

  1. Google Analytics’i Kurun
  2. Meta Pixel’i Kurun
  3. Google Ads Dönüşüm’ü Kurun
  4. Clarity’i Kur

Bu takip ve analiz araçlar sizlerin en büyük gücü olacak bunu unutmayın ve asla atlamayın.

+1 Pazaryerleri

Sonunda E-Ticaret nasıl yapılır adımlarını bitirdik. Bir markamız var ve internetten satış yapabiliyoruz. ?

Şimdi satışlarımızı daha nasıl artırabiliriz diye stratejiler üretirken + destek amaçlı ürünlerinizi pazar yerlerinede gönderip oradan da sipariş alabilirsiniz.

Aşağıda bulunan pazar yeri firmaları ile görüşme sağlayıp, şartlarını gözden geçirmelisiniz. Ek olarak o pazaryerinde sizin sattığınız ürünü veya emsalini satan var mı buna bakmalısınız.

Fiyat rekabetine girebiliyorsanız hızlı satış için tavsiye edebilirim. Ancak burada pazar yerleri sizden bir komisyon bedeli alacaktır. Bu oran kategorinize göre değişkenlik gösterir. +/- bir hesap yaparak karar vermenizi öneririm.

Yerli E-Ticaret Pazar Yerleri

Aşağıda Türkiye’de ağırlıklı satışı olan firmalar görebilirsiniz.

  • Trendyol
  • Hepsiburada
  • n11
  • Amazon TR
  • Gittigidiyor
  • PttAVM
  • ÇiçekSepeti

Yurt Dışı Pazar E-Ticaret

Aşağıda bulunan firmalar ile yurt dışı satışlarınızı artırabilirsiniz. Bu alan sizin için bir E-İhracat dönemini başlatıyor olabilir.

  • Aliexpress
  • Amazon
  • Etsy / bu dönemde çok popüler.
  • eBay
  • Taobao

Sonuç

Baştan sonuna kadar gerek sesli, gerek yazılı bir şekilde yapmanız gereken adımları kendi tecrübeme istinaden basit usülde E-Ticaret nasıl yapılırı anlattım.

Bu E-Ticaret nasıl yapılır içeriği size fayda sağladı ve bir marka oluşturduysanız, çok mutlu olurum. Daha da mutlu olmamı isterseniz E-İhracat için adımlar atıyor olmanız beni daha mutlu edecektir. Bu sürece Etsy, Amazon gibi pazaryerleri ile girip deneyimleyebilirsiniz. Yakın zamanda E-İhracat içinde bir rehber yazmak istiyorum.

Eğer yazarsam bu içeriğin ekinde bunu göreceksinizdir.

Sık Sorulan Sorular

E-Ticaret hakkında en sık sorulan sorulara buradan ulaşabilirsiniz.

E-Ticaret Nedir?

E-Ticaret sitesi, internetteki dijital dükkanınızdır. E-Ticaret’ten önce müşterilerinizi iş yerinde ağırlarken, artık internet üzerindeki mağazanızda karşılıyorsunuz ?.

E-Ticaret'in Açılımı Nedir?

E-Ticaret’in tam açılımı “Elektronik Ticaret”dir. Bunun İngilizce karşılığı ise e-Commerce’dir.

Instagram E-Ticaret Nasıl Yapılır?

Instagram Alışveriş özelliğini kullanabilmek için hesabınızda Ayarlar> İşletme> Alışveriş adımlarını takip ettikten sonra ürün kataloğunu seçtikten sonra e-ticaret yapmaya başlayabilirsiniz.

E-Ticaret Yapmak İstiyorum Nereden Başlamalıyım?

Ürüne karar verin.
Marka isminize karar verin.
Alt Yapınızı Seçin
Rakip Analizi Gerçekleştirin.
Kullanıcı Deneyimini Göz Önünde Bulundurun.

Telefonla E-Ticaret Yapılır Mı?

Mobil duyarlı olarak tasarlanan E-Ticaret siteleri üzerinden e-ticaret yapılabilir. Bu yüzden E-Ticaret sitelerinin mobil duyarlı olması çok önemlidir.

 

İlgili Makaleler

8 Yorum

  1. Çok harika bir içerik çıkmış ortaya. Eminim yeni başlayanlar için bir ışık olacaktır ????

  2. A’dan Z’ye E-Ticaret ile ilgili çok detaylı bir içerik olmuş. Özellikle her adımdan bahsedilmiş. Yeni başlayanlara direkt önerim bu yazı olacaktır.

  3. Hayatımızda ki yeni başlangıçlar bizi heyecanlandırırken bir yandan da stres, kaygı gibi duygularla birleşerek bir bilinmezlik karmaşıklığına sebep olabilir. . İşte tam da burada e-ticarete yeni başlayanlar için bu karmaşıklığa basamak basamak çözüm olacak ilaç niyetinde bir kılavuz hazırlamış Kamil Hoca .Yani “Sora sora Bağdat bulunur ” sözünün hakkını vererek sizi direk Bağdat’a götürmüş . En kıymetlisi ise satın alınamayacak olan tecrübesiyle ve birikimiyle yazılmış olmasıdır. Emeğinize ve Kaleminize sağlık .

  4. E-ticaret sektörüne yeni başlayanlar için rehber niteliğinde açıklayıcı ve okuması da bir o kadar keyifli içerik olmuş ?

  5. Elinize emeğinize sağlık, bu rehber doğrultusunda çokça kişiye iş imkanı doğacağını düşünüyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir